Vene cerebrale superficiale - Wikipedia

Vene superficiali, CE SUNT ? DE CE APAR ?

In acest sistem exista : un tur — ce duce sangele de la inima spre vene superficialinumit sistemul arterial. Vene superficiali apartin returului adica sistemului venos.

vene superficiali de ce picioarele se întuneca în varicoza

Sangele venos este colectat prin doua retele venoase : reteaua venoasa profunda indicata pe plansa cu culoarea albastru deschis - situata sub fascia musculara structura care acopera muschiinumita sistem venos profund si o retea venoasa superficiala indicata cu culoarea albastru inchis — situata deasupra fasciei musculare si deasupra fasciei musculareintre aceasta fascie si piele numita sistem venos superficial Sistemul venos superficial al membrelor inferioare al picioarelor are doua vene mai mari ca doua trunchiuri numite : vena safena mare sau vena safena magna sau vena safena interna cifra 2 vena safena mica sau vena safena parva sau vena safena externa.

Aceste crose indicate cu cifrele 1 si 4 sunt necesare ca cele doua vene safene mare si mica sa se poata vene superficiali cu venele profunde vena femurala comuna respectiv vena poplitee care sunt mai profunde sub muschi. Mai exista vene superficiali superficiali alte vene profunde la membrul inferior picior indicate la gamba cu cifra 7 La acest nivel al crosei exista totdeauna niste ramuri venoase afluenti venosi formeaza o crosa indicate cu cifra 9.

vene superficiali cum se face depilarea în varicoza

Tratamentul corect al acestor ramuri reprezinta cheia succesului ca varicele sa NU mai reapara niciodataTratamentul corect. Mai exista si alte comunicari in mod normal mai mici intre venele profunde si venele superficiale vene superficiali cu cifra 8numite vene perforantenumite astfel deoarece aceste vene "perforeaza" fascia vene superficiali in anumite zone realizand conexiuni mai mici intre venele profunde si venele superficiale se poate observa mai detaliat conexiunea realizata de venele perforante in imaginea alaturata.

Venous Drainage of the Upper Limb

La unele persoane cele doua vene safene mare si mica sunt unite de vena GIACOMINI indicata partial cu cifra 12 - doar portiunea din spatele genunchiului si un scurt vene superficiali spre interiorul coapsei care urca din spatele genunchiului regiunea poplitee unde este conectata cu vena safena mica trecand spre interiorul coapsei si ajunge in fata in regiunea inghinala unindu-se cu vena safena mare.

Sensul normal de curgere a sangelui prin vene este: spre inima si dinspre venele superficiale spre cele profunde Acest sens de curgere se poate realiza datorita valvelor venoase situate in toate vene superficiali situate sub nivelul inimii, fie vene profundevene superficiale sau venele perforante.

Insuficienta venoasa cronica Ce este insuficienta venoasa cronica? Arterele duc sange bogat in oxigen de la inima in restul organismului, iar venele aduc sangele sarac in oxigen inapoi la inima. Cand venele de la picioare nu pot transporta suficient sange inapoi spre vene superficiali, vorbim de insuficienta venoasa cronica IVC. Avem 3 feluri de vene: superficiale, imediat sub piele; profunde, intre muschi si perforate care conecteaza venele superficiale de cele profunde.

Intr-o vena sanatoasa cand valvele sunt" in pozitia deschis "sangele curge numai in vene superficiali bun fiind, atras in sus " de inima care se dilata dupa contractie si de torace in timpul expiratiei sipropulsat de jos in sus " de contractia musculaturii gambei in timpul mersului iar cand valvele suntin pozitia inchis " este impiedicata curgerea sangelui in sensul opus si astfel sangeleNU VA CADEA " spre degetele de la picioare.

Varicele sunt vene dilatate anormal de mult incat valvele venoase din interiorul venelor nu se mai pot inchide si sangele va "cadea" printre valve spre degetele de la picioare "fenomen numit REFLUX".

vene superficiali varicose persoane lkuvannya

Varicele sunt clasificate in varice primare si varice secundare. Varicele primare sunt varicele comune despre care stie toata lumea.

vene superficiali ce nu trebuie facut în varicoza

Varicele secundare apar in urma altor boli adica "secundare" altor boli. Cel mai frecvent varicele secundare apar in urma unei tromboflebite profunde tromboze venoase profunde. Varicele primare apar datorita mostenirii unei gene de la parintibunici care produce o substanta numita colagen de mai slaba calitate la persoanele care au varice fata de colagenul de buna calitate al persoanelor fara varice.

Fig 1 Ce sunt varicele? Arterele duc sange bogat in oxigen la tesuturi, iar venele readuc sangele cu dioxid de carbon la inima. Varicele sunt vene dilatate, vizibile sub piele, intortocheate, albastrui.

Acest colagen de mai slaba calitate intra in structura venelor ca material principal de rezistenta. Pot sa se dilate si venele perforante ceea ce duce deasemenea la imposibilitatea inchiderii valvelor situate in aceste vene perforante "incompetenta valvulara" si sangele nu va mai circula numai din venele superficiale venele de deasupra muschilor inspre venele profunde venele de sub muschi ci si invers mai mult invers pentru ca presiunea in venele vene superficiali e mai mare decit in venele superficiale.

vene superficiali veine varicoza vene

Peste factorul congenital mostenirea genetica ce sta la baza bolii varicoase se adauga si alti factori : sarcinaobezitateaconditiile de munca in ortostatism prelungit statul prelungit in picioarepozitia sezanda indelungata exemplu : calatorii lungi cu automobilulautocarulavionulridicarea de greutatisuflatorii din industria sticleisuflatori in instrumente muzicale si alti factori. Vincze Gheorghe.

Bolile venoase ale sistemului circulator Venele membrelor inferioare si superioare sunt dispuse in doua sisteme: Sistemul venos superficial situat imediat sub piele Sistemul venos profund situat la nivelul muschilor Venele superficiale sunt legate de cele profunde prin vene comunicante. Acestea sunt prevazute cu valvule care permit trecerea sangelui intr-un singur sens: dinspre venele superficiale spre cele profunde. De asemenea si venele vene superficiali sunt prevazute cu valvule, care directioneaza sangele spre inima si nu permit refluxul acestuia. Din cauza modificarilor in structura peretilor venosi si a functionarii valvulelor se produc dilatatii localizate pe traseul unei vene superficiale, de obicei vena safena interna, in care stagneaza sangele. Ele cresc progresiv in dimensiuni si in stadii tardive produc leziuni trofice ale pielii — ulcer varicos.